Vijf tips voor mensen die een eerste hond krijgen

Duurt het niet zo lang meer voor jullie thuis jullie eerste hond krijgen? Dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat alles klaarstaat wanneer het huisdier arriveert. Aan de meeste dingen wordt wel gedacht, maar jij vergeet ongetwijfeld ook het één en ander. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want jij wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn wanneer de hond bij jullie in huis komt. Daarom kun jij vast en zeker wel wat tips gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst geven wij namelijk vijf tips voor mensen die een eerste hond krijgen.

1. Gebruik kranten om je hond zindelijk te maken


Pasgeboren honden zijn, net als kinderen, niet direct zindelijk. Toch kun je een hond betrekkelijk snel zindelijk maken. Leg de vloer van de ruimte waar de hond verblijft vol met kranten. Hier kan hij vervolgens zijn behoefte op doen. Haal steeds meer kranten weg, net zolang tot er eentje blijft liggen. Jouw hond zal hier zijn behoefte op doen. Haal na een tijdje ook de laatste krant weg en jouw hond poept en plast voortaan buiten.

2. Begin snel met een training

 

Jouw hond moet natuurlijk niet alleen maar zindelijk worden. Jij wilt immers ook dat jouw hond naar je luistert. Dit kun je doen door het beestje zelf commando’s aan te leren. Het is echter ook raadzaam om zo snel mogelijk met een training te beginnen. Op zo’n training leert een hond namelijk allerlei handige dingen die hij/zij in het dagelijks leven goed kan gebruiken.

3. Laat je hond niet de baas worden


Jij moet te allen tijde de baas blijven over jouw hond. Daarom doe je er goed aan het dier zo snel mogelijk commando’s te leren. Op deze manier leert jouw hond dat hij naar jou moet luisteren. Hij voelt zich onderdanig en zal minder snel dingen doen die niet mogen.

4. Kijk naar verzekeringen


Sommige mensen sluiten een huisdierverzekering af voor hun eerste hond. Dit kan handig zijn, want dergelijke verzekeringen zorgen ervoor dat de kosten beperkt blijven wanneer jouw hond iets heeft. Bovendien laat jij zien dat zorg en gezondheid van jouw hond belangrijk voor jou is.

5. Verwaarloos het dier niet


Net als een pasgeboren kind heeft een puppy ook veel aandacht nodig. Geef jouw hond deze aandacht vooral in het begin van zijn leven. Door met regelmaat aandacht aan het dier te besteden, bouwen jullie samen een band op. Doe je niets met het beestje? Dan is de kans groot dat de hond zich verwaarloosd gaat voelen. Verwacht in dat geval niet dat jouw hond nog langer naar je luistert.