De drie beste technieken om jouw hond te trainen

Zoals je ongetwijfeld al wel weet, zijn er verschillende dingen die jij jouw hond bij kunt brengen. Neem bijvoorbeeld de verschillende commando’s. sommige honden maken zich deze commando’s binnen no-time eigen. Dit geldt echter niet voor alle beestjes. Er zijn namelijk ook honden die er grote moeite mee hebben. En dan hebben we nog de honden die niet goed gehoorzamen. Wil jij jouw hond trainen, maar lukt dit niet? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hier namelijk drie technieken op een rijtje om jouw hond te trainen.

1. Trial-and-error

Net als kleine kinderen mogen jonge honden ook graag de wereld ontdekken. Zij hebben echter nog niet de kennis die een volwassen hond al wel heeft. Hierdoor weten puppy’s bijvoorbeeld ook niet wat wel of juist niet goed voor hen is. De beste manier om ze dit te laten ervaren is door proefondervindelijk leren, ook wel trial-and-error genoemd. Ben jij iets aan het eten en kijkt jouw hond aandachtig naar het stuk eten? Geef hem dan eens een klein stukje. Wanneer hij het niet lekker vindt, laat hij het de volgende keer vast en zeker om opnieuw te schooieren als jij hetzelfde eet.

2. Klassiek conditioneren

Trial-and-error is de makkelijkste manier om jouw hond dingen bij te brengen, maar klassiek conditioneren wordt ook vaak gebruikt. Bij deze manier maak jij gebruik van bepaalde hulpmiddelen om jouw hond iets bij te brengen. Gebruik bijvoorbeeld een speciale hondenklikker. Geef jouw hond in het begin na iedere klik een brokje. Na verloop van tijd gaat hij dit klikje associëren met een brokje, waardoor hij weet dat hij bijvoorbeeld jouw commando’s moet gehoorzamen. Je stelt jouw hond dus als het ware een beloning in het vooruitzicht.

3. Hulp inschakelen

Niet iedereen slaagt er zelf in om zijn/haar hond te trainen. Gelukkig kun jij hiervoor hulp inschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een speciale hondentrainingsschool. Hier zorgen gediplomeerde trainers ervoor dat jouw hond alle benodigde commando’s worden bijgebracht. Uiteraard moet jij de lesstof ook thuis in de praktijk brengen. Mogelijk adviseren de trainers jouw ook om verzekeringen af te sluiten voor jouw huisdier. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor tijdens zo’n training. Zodoende weet jij namelijk zeker dat de zorg en gezondheid van jouw hond in goede handen is. Bovendien voorkom je op deze manier dat jij straks een torenhoge rekening krijgt voor behandeling van jouw hond door een dierenarts.