Aanverwante diensten

Op onze dienstenpagina kon jij al lezen dat wij jou kunnen helpen bij het trainen van jouw hond. Zo leren wij jouw hond bijvoorbeeld te gehoorzamen. Daarnaast kunnen wij het beestje behendigheid bijbrengen. Dit is onder meer handig wanneer jij ooit deel wilt nemen aan wedstrijden. Het houdt echter niet alleen op bij trainingen. Wij kunnen er namelijk ook voor zorgen dat jouw beestje gezond is en er verzorgd uitziet. Hieronder lichten wij kort drie van deze mogelijkheden toe.

1. Wassen


Net als mensen kunnen honden ook gaan zweten. Dit is met name op warme dagen het geval. Door hun vacht krijgen ze het vaak warm. Bovendien houden honden ervan om overal lekker in te rollen. Hierdoor worden de beestjes behoorlijk snel vies. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het wisselen van zomer- naar wintervacht en andersom. Dit gaat gepaard met veel haarverlies. Wil jij een schone hond die niet helemaal vol zit met haar? Breng jouw hond dan geregeld bij ons langs. Wij wassen het beestje uitvoerig en zorgen ervoor dat hij er straks weer mooi uitziet!

2. Uiterlijke verzorging


De vacht van sommige honden groeit ontzettend snel. Om te voorkomen dat het haar van jouw beestje te lang wordt, dien je dit geregeld bij te laten werken. Wij kunnen de vacht van jouw hond knippen. Zo zorg jij ervoor dat jouw hond er altijd netjes en mooi bijloopt. Wij richten ons overigens niet alleen tot het knippen van de vacht. Zo kunnen wij ook de nagels van honden knippen. Ook dit is eens in de zoveel tijd nodig. Doe je dit niet? Dan kan jouw hond veel schade aanrichten met zijn nagels.

3. Oren schoonmaken


In de oren van veel honden hoopt zich op den duur rommel op. Indien jij deze rommel niet geregeld laat verwijderen, kan het oor van jouw hond gaan ontsteken. Dit is bijzonder pijnlijk voor een hond. Wil jij dat deze pijn jouw hond bespaard blijft? Breng het beestje dan met regelmaat bij ons langs om zijn oren schoon te maken. Wij zorgen ervoor dat de oren goed gewassen worden, waardoor rommel verdwijnt. Hierdoor is de kans op oorproblemen van jouw hond minimaal.